Skip to main content
  Upload
Login til Forhandlerleasing

Leasing giver ro i usikre tider

Udgivet: d. 23. februar 2023

Med høj inflation og stigende renter, opererer vi nu i usikre tider

Men hvad er den særlige fordel ved at lease i en tid med økonomisk usikkerhed? Det har  vi spurgt Kurt Madsen, direktør for Leasing Fyn, om.

”Hvis du vælger at lease, når du anskaffer nyt udstyr, forbedrer det din likviditet. Der er meget, der kan gå galt i tider med økonomisk usikkerhed: ordrenedgang, en stor kunde, der ikke kan betale sin regning, og risiko for ikke at kunne få råvarer, så man ikke selv kan levere til tiden, og dermed tjener man ikke de penge, man havde regnet med.”

– Leasing er godt for likviditeten, fordi du ikke binder virksomhedens frie midler. Du kan med fordel lease for at sikre likviditet og likviditetsreserver i tilfælde af økonomisk stormvejr.
– En leasingaftale er som udgangspunkt uopsigelig, hvis du som leasingkunde betaler til tiden og overholder forpligtelserne i leasingaftalen.

Så selvom din virksomheds kreditværdighed ændrer sig i stormfulde tider eller din branche er i krise, kan leasingselskabet som hovedregel ikke opsige aftalen. Dette gælder både for operationel leasing og finansiel leasing.

Selvom 2022 var et hårdt år, generelt, har vi oplevet et stigende antal kunder, der vælger at finansiere via leasing. En tendens vi forventer, vil forsætte i 2023.

Så overvej at lease, hvis du ønsker at investere i usikre tider. Kontakt en af vores finansieringskonsulenter og hør om mulighederne ved leasing.

Du finder dem lige her.