Skip to main content
  Upload
Login til Forhandlerleasing
billeasing
Opdeling af udgifterne til leasing

Splitleasing

Splitleasing lader dig skifte mellem privat- og erhvervskørsel

Skift problemfrit mellem privat- og firmakørsel i din leasede bil, når du splitleaser.

I praksis registrerer medarbejderen sin kørsel og fører regnskab med arbejds- og privatkørsel i bilen. Virksomheden og medarbejderen betaler herefter hver deres forholdsmæssige andel af den samlede leasingydelse svarende til andelen af arbejds- og privatkørsel i bilen. På denne måde kan medarbejderen undgå at betale skat af fri bil.

Aftalen om splitleasing løber mindst 12 måneder.

Splitleasing lader dig skifte mellem privat- og erhvervskørsel
Danny Jeppesen
Finansieringskonsulent

Med splitleasing undgår du firma­beskatning

Det er os hos Leasing Fyn, som stiller bilen til rådighed for din ansatte som privatperson. Vi står jo som bilens ejere. Med andre ord er det ikke din virksomhed, der stiller den til rådighed – og derfor bliver du heller ikke opkrævet firmabeskatning af bilen. Din virksomhed sparer desuden alle de leasingudgifter, som privatpersonen afholder.

Hvornår får du fordel af splitleasing?

Regner du med, at højst 30 % af kørslen i den leasede bil bliver privat? Og står bilen til mindst 350.000 kroner inkl. registreringsafgift? Så giver splitleasing formentlig mening for dig og din virksomhed – både til biler på hvide og gule plader.

Så nemt kommer du i gang med splitleasing i praksis

Først giver du et overslag på, hvordan du forventer, at kørselsfordelingen bliver – fx med 80 % til erhvervskørsel og 20 % til privat. Dét danner så udgangspunkt for fordelingen af førstegangsydelsen mellem hhv. virksomheden og den ansatte.

Derefter laver vi et budget for bilens forventede driftsudgifter – til alt fra forsikring og grøn ejerafgift til brændstof, reparation og service.

Udgifterne deler vi så ud pr. måned og opkræver dem sammen med leasingydelserne. Og så er du/I faktisk klar til at bruge bilen – uden problemer:

Vi udstyrer bilen med en GPS med elektronisk kørebog; som holder styr på kørselsregnskabet. Før hver tur markerer bilens fører blot, om det er privat- eller erhvervskørsel.

Når måneden er omme, opkræver vi en samlet leasingydelse inkl. driftsudgifter fra de to parter – baseret på det registrerede kørselsregnskab.

Få en konkret og uforpligtende vurdering af, om splitleasing gavner din virksomhed

Kontakt en ekspert i splitleasing

Beregn leasingydelse