Splitleasing

Splitleasing er løsningen i de situationer, hvor firmabilen skal benyttes til kørsel både erhvervsmæssigt og privat.

Vi etablerer 2 enslydende leasingkontrakter – den ene med virksomheden og den anden med den ansatte. På den måde splittes de samlede omkostninger op mellem de 2 parter, sådan at de betaler præcis den del, der vedrører deres andel af bilens kørsel.

Da de 2 parter hver i sær betaler for egen brug af bilen, udløser det ikke firma-beskatning, da det er os som leasingselskab og ikke virksomheden, der stiller bilen til rådighed for privatpersonen. Samtidig sparer virksomheden den del af udgifterne, som privatpersonen afholder.

Hvordan foregår splitleasing i praksis?

I praksis sker der det, at der ved indgåelse af leasingaftalen estimeres en forventet kørselsfordeling – eksempelvis 80% til erhverv og 20% til privat – og fordelingen danner så udgangspunkt for opsplitningen af førstegangsydelsen, som parterne betaler hver i sær.

Der bliver udarbejdet et budget ud fra de forventede driftsudgifter på bilen, forsikring, grøn ejerafgift, brændstof, reparation, service m.m. Udgifterne bliver delt ud pr. måned og bliver opkrævet sammen med leasingydelserne. Det er derfor en finansieringsløsning, hvor vi som leasingselskab, står for betaling af alle driftsudgifterne.

Bilen bliver udstyret med en GPS med elektronisk kørebog – så er der styr på kørselsregnskabet. Føreren af bilen vælger så før hver tur om kørslen er erhvervsmæssig eller privat. Hver måned kan virksomheden og privatpersonen på den måde blive opkrævet leasingydelse inklusiv driftsudgifter ud fra de faktiske kørte kilometer.

Leasingaftalen aftales for mindst 12 måneder, og ved aftalens udløb skal virksomheden.

Hvornår er splitleasing en god idé?

Normalt anbefaler vi, at den private kørselsandel højst udgør 30%, og at bilens pris er på mindst 350.000 kr. inklusiv registreringsafgift. Splitleasing kan benyttes til biler på både hvide og gule plader.

Hvis du er interesseret i at høre mere, så er du velkommen til at kontakte os.

For os er personlige relationer en vigtig del af hverdagen

Hvis du er interesseret,  så kan du læse om vores værdier her – så ved du lidt om, hvad du kan forvente, hvis du indgår et samarbejde med os.

 

Vi har et værdisæt

Hos Leasing Fyn har vi 5 værdier, som vi lever efter. Vi er relationsorienterede, tilgængelige, fleksible, troværdige og seriøse.

Læs mere her

Kontakt os

Vil du vide mere eller har du brug for hjælp til leasing?

Vil du høre mere?

Har du spørgsmål, eller er du interesseret i et konkret tilbud på leasing? Så er vi klar til at hjælpe dig.

Kontakt os