Spørgsmål og svar om factoring

1. Hvornår er factoring aktuel for min virksomhed?

Factoring kan være en mulighed, hvis virksomheden ønsker at outsource håndteringen af sit debitorbogholderi og dermed styrke administrationen. Factoring kan også være en fordel for virksomheder, der typisk har bundet mange penge i debitormassen, er i kraftig vækst eller står over for et generationsskifte eller andre ændringer i ejerkredsen.

I informationsbrochuren fra vores brancheforening Finans og Leasing “Få fokus på forretningen” finder du yderligere information om, hvornår det kan være en fordel at benytte factoring.

“Download informationsbrochuren “Få fokus på forretningen”

2. Hvad er de mest centrale fordele ved at anvende factoring?

Factoring giver virksomheden mulighed for at øge fokus på forretningen, styrker likviditeten og hjælper med at minimere risikoen for dårlige betalere.

3. Hvor hurtigt kan jeg få mine penge, hvis jeg vælger at benytte debitorfinansiering?

Typisk kan virksomheden få sine penge dagen efter, at fakturaen er modtaget.

4. Hvor meget af det samlede debitortilgodehavende kan jeg få så hurtigt?

Typisk omkring 80% af det samlede debitortilgodehavende udbetales inden for et par dage. Resten udbetales, når vi registrerer debitors indbetaling.

5. Hvor lang tid tager det at indgå et samarbejde om factoring?

Det er enkelt at indgå et samarbejde med os om factoring. Typisk skal vi  bruge nogle få oplysninger om virksomheden, hvorefter en aftale kan indgås.

6. Hvad koster factoring?

Prisen for at anvende de enkelte factoringydelser afhænger af forhold som virksomhedens omsætning, antal fakturaer, ønsker til risikostyring og rykkerprocedure, antal kunder m.m.

7. Er factoring et nyt finansielt instrument?

Nej, både små og store danske virksomheder har anvendt factoring gennem mere end 40 år. Også internationalt er factoring anerkendt som et velfungerende service- og finansieringsværktøj.

Kontakt vores specialist i factoring for at høre mere

Vores specialist i factoring Lars Lyskjær vil meget gerne hjælpe din virksomhed, når det gælder factoring. Så hvis du ikke har fået svar på dine spørgsmål om factoring her på siden, så ring endelig til Lars på 63 61 20 32. Lars kommer også gerne på besøg i din virksomhed.

 

Har du overvejet at lease din firmabil?

Leasing er et godt alternativ til køb. Med Bil Leasing Plus gør vi det nemmere for dig at være bilejer.

Læs mere her.

Kontakt os

Vil du vide mere eller har du brug for hjælp til factoring?

Vil du høre mere?

Har du spørgsmål, eller er du interesseret i et konkret tilbud på leasing eller factoring? Så er vi klar til at hjælpe dig.

Kontakt os